1978

T:mi Puusepänliike Viljo Kirjavainen

T:mi Puusepänliike Viljo Kirjavainen perustetaan Hauholla Hauhontakana ja merkitään kaupparekisteriin 1.12.1978. Verstas sijaitsee navetan yläkerrassa ja siellä valmistetaan erilaisia puutuotteita pitäjään, mm. lahjatavaroita, ikkunanpokia ja kalusteita. Ensimmäinen ulkopuolinen työntekijä aloittaa maaliskuussa 1982 oppisopimuksella.

Eteenpäin

1983

Hämeen Puutyö Ky

Toiminimi vaihdetaan Hämeen Puutyö Kommandiittiyhtiöksi. Hauhon kunta myy n. hehtaarin kokoisen tontin Viittakiventien varrelta, jonne aletaan keväällä rakentamaan n. 350 m2 tehdasta. Uudet toimitilat valmistuvat elokuussa ja ulkopuolisia työntekijöitä tulee kaksi lisää. Toiminta alkaa keskittymään yhä enemmän ikkunoiden ja ovien valmistukseen. Pintakäsittely ja lasitus teetetään alihankintana Hämeenlinnan Lasikorjauksessa Katinalassa.

Taaksepäin Eteenpäin

1989

Ensimmäinen laajennus ja laiturimyynti

Tehtaan ensimmäinen laajennus tuo n. 300 m2 lisätilaa. Laajennukseen sisältyy mm. maalaamo ja lasituspuoli, mikä nopeuttaa toimitusaikoja. Laiturien ja puutarhakalusteiden valmistus aloitetaan, mutta myös ikkunoiden myynti kasvaa vauhdilla.

Taaksepäin Eteenpäin

1991

Huvimajat, vienti Saksaan ja lama

Huvimajojen valmistus aloitetaan yhteistyössä Finnmammut Oy:n kanssa. Tuotteiden markkinointi ja vienti Saksaan alkaa. Sisäänaukeavien ikkunoiden hyttyssuoja Patenttiverkko saa patentin ja Viljo Kirjavainen palkitaan Vuoden Yrittäjä -palkinnolla Hauholla. Lamasta selvitään, joskaan ei ilman devalvaatiosta johtuvia luottotappioita.

Taaksepäin Eteenpäin

1994

Justin Wood Oy ja Puusta Tuotteeksi Puuverkko

12 puualan yritystä aloittaa yhteistyön Puuverkko-nimellä ja Justin Wood Oy perustetaan markkinointiyhtiöksi hankkeelle. Samaan aikaan Hämeen Puutyö Ky palkkaa lisää työntekijöitä.

Taaksepäin Eteenpäin

1996

Toinen laajennus ja ensimmäiset WWW-sivut

Seuraava tehtaan laajennus tuo suuremmat toimistotilat, myymälän, varaston, sekä sosiaalitilat, kuten saunan. Tehtaan koko on laajennuksen myötä 950 m2. Laajennus valmistuu toukokuussa 1997. Laitureiden ja huvimajojen valmistus lopetetaan, sillä ikkunoiden ja ovien myynti jälleenmyyjien kautta koko Suomeen kasvaa nopeasti. Samoihin aikoihin yritykselle rakennetaan myös ensimmäiset kotisivut.

Taaksepäin Eteenpäin

2001

Varastohalli ja verkkokauppa

Tehtaan vierestä ostetaan n. 3100 m2 tontti, johon rakennetaan uusi 600 m2 varastohalli. Verkkokauppa avataan ja vakiotuotteiden lisäksi netissä myydään erilaisia poistoeriä.

Taaksepäin Eteenpäin

2005

Maalaamolinja

Maalaamoon asennetaan kuljetin- ja käsittelylinjasto, joka nopeuttaa tuotteiden pintakäsittelyä.

Taaksepäin Eteenpäin

2012

Sukupolvenvaihdos

Hämeen Puutyö Kommandiittiyhtiön liiketoiminta siirretään Justin Wood Oy:n alle ja vetovastuu Viljo Kirjavaisen pojille.

Taaksepäin Eteenpäin

2018

Perustamisesta 40 vuotta

Ikkunat ja ovet valmistetaan edelleen Suomalaisena käsityönä Hauholla. Vuonna 2017 muun toiminnan yhteyteen on lisäksi avattu Sekatavarakauppa.

Taaksepäin alkuun

Katso lisää verkkokaupasta

Kotimaisesta puutavarasta Suomessa valmistettuja, CE-merkittyjä puuikkunoita ja puuovia. Vakiomittaiset tuotteet varastosta, erikoismittaiset tilauksesta.

Puuverkko.net
Top